Web de l'Ajuntament de Vilanova d'Escornalbou
Web de l'Ajuntament de Vilanova d'Escornalbou
Pàgina principalMapa de la webContacteCanvia mida font

TRADICIONS

 

 

 

En aquest apartat volem endinsar-nos una mica en la memòria històrica de Vilanova d'Escornalbou i dedicar-nos a recordar costums i tradicions antigues, algunes encara es mantenen, i moltes altres s'han perdut en el temps, i han passat a formar part de l'oblit. Segurament que encara hi haurà gent gran, i no tant gran, que en recordarà moltes d'elles, però un dels motiu d'aquest apartat és que la gent que ho va viure no s'en oblidi, i donar-les a conèixer a totes aquelles altres persones que ja sigui per edat o per qualsevol altre raó no les coneixen.

Explicarem una mica algunes de les tradicions de caire religiós, costums que es solien fer per la Festa Major, també podrem trobar un escrit d'en Baldiri Anguera on recull mots i expressions utilitzades al llarg de la història i que són molt típiques de Vilanova d'Escornalbou, moltes d'elles encara es senten dir.... i per acabar també inclourem un recull dels menjars i plats que eren populars a Vilanova d'Escornalbou anys enrere.

 

També aprofitem l'ocasió per animar al lector que si vol afegir alguna tradició o algun plat que no sigui esmentat aquí li agrairíem que ens ho fes saber adreçant-se a les oficines de l'Ajuntament i participés en la millora de la nostra web.

dijous, 23 de març
El Temps

© Ajuntament de Vilanova d'Escornalbou · - Plaça de la Vila s/n - 43311 Vilanova d'Escornalbou - Baix Camp (Tarragona) - Telèfon: 977 83 75 19 - Fax: 977 83 81 97