Web de l'Ajuntament de Vilanova d'Escornalbou
Web de l'Ajuntament de Vilanova d'Escornalbou
Pàgina principalMapa de la webContacteCanvia mida font
» Inici » EL MUNICIPI »

L'ARBOCET

Vilanova d’Escornalbou inclou el terme de l’Arbocet, o Arboç com l’anomenen els habitants de Vilanova, que va ser municipi propi fins a mitjans del s.XIX. Emplaçat a la dreta del barranc de Sant Magí o barranc de la Palomera i el mas de Munter.

La imatge més característica del poble, que defineix la seva silueta, són les dues torres de guaita; la rodona anomenada la Torratxa, segons la tradició s’hi hostatjaven els cristians, i la quadrada anomenada Cal Gravat, i antigament també dita del Madico, habitada pels sarraïns.

 

 L’Arboç va formar part des del primer moment de la baronia d’Escornalbou participant en les reunions de la Comuna del Camp. Durant la primera carlinada es va manifestar a favor dels absolutistes, els quals sovint s'hi hostatjaven; per aquest motiu, l'antic camí que menava al poble conserva encara el nom de camí dels Carlistes.

 

L'Església parroquial dedicada a Sant Joan Baptista va ser edificada el primer quart del s.XVII; el 1936 tot el que hi havia de valor va anar a parar a  la foguera, i solament es va salvar un calze.

El 1894 són bastits els rentadors i la font, encara existents a l'entrada del poble.

 

 

 

Vista arbocet

 

 

 

dilluns, 20 de setembre
El Temps

© Ajuntament de Vilanova d'Escornalbou · - Plaça de la Vila s/n - 43311 Vilanova d'Escornalbou - Baix Camp (Tarragona) - Telèfon: 977 83 75 19 - Fax: 977 83 81 97