Educació

LLAR D'INFANTS

Des del curs 2009/2010 Vilanova d’Escornalbou disposa d’una llar d’infants municipal, coneguda amb el nom de “Els Marramiaus”. Aquest servei es troba situat a l’antic edifici de les Escoles a l’Avinguda de Reus, núm. 1, recuperant així l’edifici i la seva funció.

 La llar d’infants disposa de tres sales per als nens i nenes: una aula, sala de motricitat i un menjador; totes elles amb els serveis adaptats a les necessitats dels infants. A banda de les instal•lacions per al personal: despatx de la directora, cuina, magatzem,...

Horari:   De vuit del matí a cinc de la tarda i s’ofereix servei de menjador.

 Direcció i Telèfon :  Avda. de Reus, 1     Tel. 977.83.86.44

Les encarregades de l’educació dels nens i nenes i de la seva cura són:

•    Directora: Eva Parisi Ponce

•    Auxiliar: Montse Teigell Gispert

Els preus pel curs escolar 2022/2023 són:

Quota mensual: 130 € (de 8 del matí a 17:00 hores)

Servei menjador: 5 €/dia

Aquest és el blog de la Llar d'infants on trobareu noticies, cançons, informació de les classes, etc.:

http://llardinfantselsmarramiaus.blogspot.com/

ESCOLA FONT DE L'ARC

L’edifici de l’Escola Font de l'Arc està situat a l'Av. de les Escoles, 1; i va ser inaugurat el 27 de Març de 1993.

Les seves instal·lacions disposen d'àmplies aules per desenvolupar les classes, així com sala d'ordinadors, biblioteca i despatxos. Per altra banda, a l'exterior hi podem trobar: a un costat de l'edifici, la pista esportiva per poder fer partits de futbol, basquet, les classes d'educació física,... i un hortet que cuiden els nens i nenes de l'escola; a l'altre costat hi ha el pati d’educació infantil amb gronxadors pels més petits i uns preciosos arbres que donen ombra els dies que fa molta calor, entre els que destaca un petit cirerer. A la porxada del darrera hi trobem una font i molt d'espai lliure perquè els alumnes es puguin esplaiar a l'hora del pati.

 

L'escola també té un mòdul de menjador, aula, cuina i dos serveis. 

 

L'Escola Font de l'Arc pertany a la zona escolar rural del Baix Camp Sud, i el passat 12 de Novembre de 2010 van recollir el distintiu que els acredita com Escola Verda; i què significa Escola Verda? Doncs és un programa que sorgeix del Departament de Medi Ambient i del d’Educació com un compromís per donar suport als centres educatius de Catalunya per afrontar, des de l'educació, nous reptes i valors sostenibles amb el medi ambient.

Degut a això molts dels projectes i temes que es tracten a l'escola tenen a veure amb la natura, l'entorn , la sostenibilitat, i en adquirir una nova consciència medi ambiental per tenir cura del nostre planeta Terra; un clar exemple és l'hort que tenen construït a l'escola, on els alumnes poden aprendre a cuidar els aliments que creixen a la terra, plantar-los, regar-los, veure com creixen, i així poder sentir-s'hi més propers. A part de l'hort, es fan altres actuacions envers aquest projecte: es va adquirir un compostador, des de fa poc cada any s’intenten reutilitzar els llibres dels alumnes, la temàtica de les classes sempre va encaminada a una educació sostenible,...etc. I tot això fa que l'Escola Font de l'Arc sigui un lloc ideal per l'educació, el desenvolupament i la conscienciació dels nostres fills per un futur millor.

 

Subscriure a