Equipaments

CONSULTORI MUNICIPAL

El Consultori mèdic de Vilanova d’Escornalbou és de nova creació. Fins ara els serveis mèdics visitaven a la planta baixa de l’edifici de l’Ajuntament. Tanmateix, en els últims temps CatSalut ha cregut convenient localitzar aquests serveis en un edifici propi i independent. Està situat a l’Avinguda de les Escoles, al costat del CEIP. Consta d’un vestíbul/ recepció, lavabos adaptats, sala consulta de medicina general, sala de tractament, sala d’espera i locals per al personal sanitari (vestidors, oficines...) Esperem podar anar ampliant els serveis mèdics que s’ofereixen a la població.

 

Horaris:

 

METGE: Dilluns i divendres a partir de les 11:30 hores. Dimecres i dijous de 8 a 10:30 hores.

INFERMERA: Dilluns a partir de les 11:30 hores. Dimecres i divendres a partir de les 11:30 hores.

DEMANA HORA AL METGE:

 

CAP Mont-Roig del Camp: 977 83 78 77

Consultori Vilanova d'Escornalbou: 977 83 81 00

Telèfon: 902 111 444

Per internet: http://gencat.cat/ics/usuaris/visites.htm

CENTRE CULTURAL

Les dependències del Centre Cultural es troben situades al Carrer Cosme Toda cantonada amb la Plaça de la Font. Aquestes consten d’una Sala Polivalent a la planta baixa, on es duen a terme xerrades, conferències, exposicions, reunions... i un cafè a la primera planta.

 

Aquí, juntament amb la Sala del Cinema, és on se centra la vida cultural del poble.

 

Descarregueu-vos les Normes d'ús de la Sala Polivalent i Sala del Cinema.

 

Horaris:

 

•    CAFÈ:

De dilluns, dimecres, dijous: de 09.00 a 23.00 hores

Divendres- dissabte i diumenge: de 12.00 a 01.00 hores

 

•    SALA POLIVALENT:

Segons activitats.

LLAR JUBILATS

La gent gran de la nostra població ja té un lloc per anar a passar l’estona i aprendre. Bé, aquest lloc ja existia des de fa un temps, però des del novembre del 2009 se l’ha dotat d’activitats i serveis. La llar de jubilats es troba situada a l’edifici del Centre Cultural (carrer Cosme Toda cantonada amb Plaça de la Font), a la segona planta.

Actualment, s’estan duent a terme diferents activitats i cursos; tals com: gimnàstica, taller de memòria, taller de lectura, català fàcil, manualitats, informàtica, recull d’històries i anècdotes de Vilanova d’Escornalbou,... Tothom hi pot anar ja que, a part d'això, hi ha jocs, llibres, revistes,... i és una molt bona manera de compartir el seu temps amb altra gent.

BIBLIOTECA MUNICIPAL

La nova biblioteca està ubicada a l’Avinguda de Reus, 1 a la primera planta. Aquest servei està obert de dos quarts de cinc a  dos quarts de set de la tarda.

 

Es dóna el servei de lectura i préstec de llibres i també servei de préstec interbibliotecari. També podeu utilitzar l'APP "TELLFY" per a rebre comunicacions de la biblioteca. Actualment disposem d'un ampli fons bibliogràfic, amb noves novel·les, contes i revistes.

 

L’encarregada de gestionar aquest servei és la Veronica Ribas. 

 

Horari:

De 16.30 a 18.30 hores

CINEMA

Vilanova d’Escornalbou és un dels pocs municipis de menys de 2.000 habitants del nostre voltant que encara gestiona un cinema. La Comissió de festes es qui s’encarrega d’organitzar part de les diferents activitats lúdiques del municipi (Festa Major d’Hivern, Festivitat de Sant Jaume, Sant Joan,...).

 

El Cinema s’organitza les tardes de diumenge. Es realitza a la Sala del Cinema, una àmplia sala situada al costat del Centre Cultural, la qual disposa també d’un escenari on es tenen lloc obres de teatre, actuacions musicals, activitats culturals,...

ZONA ESPORTIVA

La zona esportiva està situada als afores del municipi, al camí de Dalt de Riudecanyes. El complex consta d’una piscina, una pista poliesportiva descoberta i un camp de futbol.

 

La piscina és una gran atracció per als nens i nenes del municipi durant les vacances d’estiu. Així mateix, s’organitzen cursos de natació i altres activitats.

Per utilitzar les instal·lacions esportives es poden passar a buscar les claus per l'Ajuntament en horari d'oficina o pel Cafè.

 

 

HORARIS PISCINA MUNICIPAL:

 

 La piscina municipal s'obre al Juny (per sant Joan) i es tanca l'últim dia del mes d'agost.

( HORARIS )

 

•De Dilluns a Diumenge: d' 11:30 a 19:30 h.

Cada any es fan preus per entrada diària o per abonaments (individuals o familiars).

Els abonaments es poden passar a buscar a les oficines de l'Ajuntament.

DEIXALLERIA MUNICIPAL

La deixalleria municipal està instal·lada a la zona verda que hi ha al final del carrer Mont-roig del camp. Està vallada per tal de poder controlar-ne l'accés i el material que s'hi llença.

Es fa la recollida porta a porta, és a dir, totes aquelles persones que hagin de  dipositar deixalles a la deixalleria muncipal, han de trucar a l'ajuntament per tal de comunicar què s'ha de recollir i a quina adreça s'ha de recollir. La brigada municipal passarà a recollir-ho el segon i quart divendres de cada mes.

Contenidors:

 

  • Electrodomèstics i Equips electrònics

  • Ferro, Coure i Alumini

  • Roba usada i Calçat

  • Fusta i Mobles

  • Oli domèstic utilitzat

CEMENTIRI

Seguint el camí que porta a la zona esportiva, just al final trobarem el Cementiri Municipal de Vilanova d'Escornalbou, un petit cementiri que data del 1892 i consta d'uns 200 nínxols aprox.

Tranquil , quiet i silenciós, convida al repòs espiritual,tant dels familiars i amics que hi formen part, com dels que ens hi acostem per visitar-los. Des del 2009 que es van iniciar unes millores de condicionament per poder gaudir de serveis que anteriorment hi mancaven, com era la llum, l'aigua i obres de millora de les instal·lacions.

Amb aquestes millores el cementiri compta amb enllumenat públic al llarg de tot el camí, aixeta amb aigua corrent dins del cementiri, bancs al carrer del cementiri per poder descansar tranquil·lament, arranjament de la façana, renovació de la porta, etc....

També cal recordar que per accedir al cementiri s'hauran de demanar les claus a les oficines de l'Ajuntament dins del seu horari, al Cafè o a la Cooperativa.

LA COOPERATIVA

El mes de desembre de 2015 es va reobrir l'antic edifici de la cooperativa, ubicada a l'avinguda de Reus número 15 de la nostra població.

El local ha estat rehabilitat i acull un Centre d'interpretació de l'oli, promoció local i d'acollida al visitant.

Podem visitar el museu on s'hi conserven totes les màquines antigues que es feien servir per a fer l'oli i també podem comprar oli, vermut, moscatell,vi, mel... a la zona d'agrobotiga.

També hi ha un espai d'exposició i venda de diferents productes fets per artistes locals i una part superior on poder fer-hi exposicions o conferències.

L'horari d'obertura de la Cooperativa és de 10 a 13h, tots els caps de setmana i dies festius.

Més informació: "La Cooperativa"

PAVELLÓ  MUNICIPAL

Actualment disposem d'un pavelló municipal situat al carrer Arbocet, que consta d'una pista, sala de màquines i sala de activitats dirigides. Disposa també de bar.

El preu per accedir al pavelló és de 5 € al mes i, per les activitats dirigides, cal posar-se en contacte directament amb les monitores.

S'ha de passar per l'ajuntament a omplir la fitxa per tal de tenir accés al recinte.

Subscriure a